پیغام مدیر :
با سلام خدمت شما بازديدكننده گرامي ، خوش آمدید به سایت من . لطفا براي هرچه بهتر شدن مطالب اين وب سایت ، ما را از نظرات و پيشنهادات خود آگاه سازيد و به ما را در بهتر شدن كيفيت مطالب ياري کنید.
بازدید : 239
نویسنده : بيك بابا

توجه:اطلاعات ارایه شده زیرصرفاً گپی از سایت های اینترنتی است

شهید پرويز (مهدي) طريقي

فرزند:حسنعلی
تولد: 29/02/1341– تهران
شهادت: 08/03/1366 – شلمچه
رشته و سال ورود به دانشگاه: گفتار درماني- 1364
محل مزار: تهران- گلزار شهداقطعه 29 ردیف 132 شماره 14

زندگی نامه: شهید طریقی در تاریخ ۱۵/۲/۱۳۴۱ در تهران به دنیا آمد. وی چهارمین فرزند خانواده بود و دوران کودکی را در محله میدان شهدا تهران سپری کرد. دوران ابتدایی را در سال ۴۷ آغاز و در خرداد ماه ۵۲ به پایان رسانید. در همین دوران کودکی علاقه خاصی به فراگیری قرآن و خواندن نماز از خود نشان می‌داد. دوران راهنمایی را در سال ۵۵ به پایان رسانید. این ایام که مقارن با قیام ملت انقلابی ایران بود دوش به دوش دیگر مردم در مبارزه علیه شاه شرکت می‌کرد. دوران متوسطه را همزمان با فعالیت‌هایش در مسجد گلستانه طی کرد تا اینکه در سال ۵۹ موفق به اخذ دیپلم تجربی شد. این زمان که همزمان با آغاز جنگ تحمیلی بود بلافاصله به عضویت سپاه درآمد و به سوی جبهه‌ها شتافت. در سال‌های ۵۹، ۶۱ و ۶۲ در جبهه‌های غرب و جنوب دلاوری‌های زیادی از خود نشان داد. در سال ۶۱ ازدواج کرد که حاصل آن یک فرزند پسر بود در سال ۶۵ در کنکور شرکت کرد و در رشته گفتار درمانی دانشکده توانبخشی دانشگاه ایران پذیرفته شد ولی روح جهادگر و مبارزش باز او را به سوی جبهه فراخواند تا اینکه پس از بارها شرکت در میادین نبرد در روز ۶/۱۲/۱۳۶۶ به عنوان بسیجی عازم جبهه شد و پس از چند روز برای مأموریت ۱۵ روزه عازم منطقه عملیاتی شلمچه شد تا اینکه در روز جمعه بعدازظهر در تاریخ ۹/۳/۱۳۶۶ در روز عید سعید فطر پیکر مطهرش مورد اصابت ترکش خمپاره قرار گرفت و به فیض شهادت نائل شد.




بازدید : 242
نویسنده : بيك بابا

توجه:اطلاعات ارایه شده زیرصرفاً گپی از سایت های اینترنتی است

شهید داوود مهر آرا

فرزند آغا بالا

اسارت:1359

شهادت : 1392/2/10

سخنان امیر سرتیپ حیدری در مورد شهیدمهر آرا

 

شهید داود مهرآرا از ماه‌ها قبل از آغاز جنگ تحمیلی در تنگه‌ی چزابه مظلومانه جنگید و ۱۰ سال در سیاه‌چال‌های صدام اسیر بود،.

شهید مهرآرا به تعبیری دیگر، نمونه‌ی مجسمی از صبر و بردباری و مظلومیت و پایداری بود. مظلومیت این شهید بزرگوار در جان‌فشانی و ایثارگری‌های خاموشی است که در هیچ رسانه‌ای گفته نشده است، چراکه ماه‌ها قبل از 31 شهریور 59، رژیم بعثی عراق، پایگاه‌های مرزی ایران را مورد تهاجم قرار داد و منطقه‌ی چزابه که یگان محل خدمت شهید مهرآرا بود، از ماه‌ها قبل توسط دشمن به‌شکل ناجوانمردانه‌ای مورد حمله واقع شده بود و این عزیزان ما با مظلومیت از میهن خود دفاع می‌کردند.

روح حاکم بر تصمیم‌گیری‌های آن زمان در اختیار بنی‌صدر ملعون بود و اطلاع‌رسانی و جان‌فشانی‌هایی که شهید مهرآرا و همرزمانش در مرزها انجام می‌دادند، برای دار و دسته‌ی بنی‌صدر قابل قبول نبود و آن‌ها مترصد ایجاد تغییر در مسیر انقلاب اسلامی بودند؛ اما این شهدا با غیورمردی در برابر دشمن مقاومت کردند.

شهید مهرآرا، مظلومانه در تنگه‌ی چزابه جنگید و به اخم‌ سلسله‌مراتب آن زمان، اعتنایی نکرد. آن‌ها پایداری و رشادت کردند و ذره‌ای از خاک میهن را به دشمن ندادند و اجازه ندادند که چکمه‌های دشمنان کثیف به خاک میهن اسلامی وارد شود.

او اول مهر 1359 به اسارت دشمن درآمد و 10 سال در سیاه‌چال‌های رژیم صدام مقاومت کرد و این اسارت، با اسارتی که در چند سال بعد از آن اتفاق افتاد، متفاوت بود چراکه اگر چند سال از جنگ بگذرد، رزمندگان با فرهنگ دفاعی آشنا می‌شوند، اما این‌که یک نفر یک روز بعد از جنگ اسیر شود، باید صبر و تحمل زیادی داشته باشد.

: صبر، استقامت و پایداری این شهید، نشأت‌ گرفته از ایمان و باور ایشان و همرزمان او بود و شاهد بودیم این شهید 10 سال در سیاه‌چال‌های رژیم بعث اسیر بود، اما خم به ابرو نیاورد و از کیان و آرمان‌های نظام جمهوری اسلامی دفاع کرد و حتی بعد از اسارت نیز در خدمت به نظام اسلامی کوتاهی نکرد و دوباره در لشکر 92 به خدمت پرداخت.

‌ این شهید گران‌قدر همچنین بعد از دفاع مقدس و با وجود تحمل 10 سال اسارت، به‌ عنوان مدیر عملیات نیروی زمینی ارتش به نظام خدمت کرد.

خانواده‌ی شهید مهرآرا، خانواده‌ای شریف، نجیب و از‌خودگذشته است: خانواده‌ی این شهید 10 سال غربت او را تحمل کرد و عاشقانه انتظار وصال او را کشید و با وجود این‌که این شهید بعد از 10 سال اسارت وضعیت جسمی خوبی نداشت، اما خانواده‌ی او، عاشقانه از وی حمایت کرد.

من به عنوان همرزم و همسنگر شاهد بودم که شهید مهرآرا با تمام وجود در یک جبهه واحد علیه کفر جنگید و شهادت وی را به خانواده محترمشان تسلیت عرض می کنم.

جانشین فرمانده نیروی زمینی در پایان با قدردانی از خانواده مهرآرا ادامه داد: خانواده بزرگوار از وی طرفداری کردند و او را در شادی و غم همراه بودند لذا امروز  وی بالای دستان پرمحبت و پرمهر به سوی خداوند تبارک تشییع و بدرقه شد.




بازدید : 218
نویسنده : بيك بابا

توجه:اطلاعات ارایه شده زیرصرفاً گپی از سایت های اینترنتی است

شهید رضا افسری آذر

نام پدر: خليل
محل تولد: 1342
محل شهادت: بانه

تاریخ شهادت: 1362/07/23
گلزار شهیدبهشت زهرا(س) تهرانمزار شهید: قطعه: 28, رديف: 3, شماره: 18

شهید رضا افسری آذر در تاریخ چهاردهم مرداد 1342 در قریه دیزج خلیل غلیا از توابع شهرستان شبستر دیده به جهان گشود وی كه اولین فرزند خانواده بود تحصیلات ابتدایی و راهنمایی را در تهران گذرانید و پس از آن در هنرستان فنی مالك اشتر در رشته تأسیسات ( تهویه وتبریه ) دیپلم فنی را اخذ نمود در شروع انقلاب اسلامی بطور فعال در راهپیمایی ها و تظاهرات شركت می جست با اعلام بسیج به اتفاق برادران خود در مسجد ابوالفضل و پس از آن در مسجد علی بن موسی الرضا عضویت داشت و مدتی نیز بطور افتخاری در بیمارستان خانواده ارتش در خدمت مجروحین جنگ تحمیلی فعالیت مینمود پس از اخذ دیپلم به خدمت مقدس سربازی اعزام گردید و اولین داوطلب گردان جنة ا... در پادگان مهندسی بروجرد بود كه به منطقه بانه اعزام گردیدند و گردان مربوطه در حین ماموریت یك شهید تقدیم اسلام و انقلاب نمودند در بمباران هواپیمایی بعثی به شهر بانه تركش راكت هواپیما به ایشان اصابت نمود كه پس از انتقال به بیمارستان بانه به درجه رفیع شهادت نائل گردید به گفته همرزمش آخرین كلام شهید رضا افسری آذر

 

شهید رضا افسری آذر چهاردهم مرداد 1342، در تبریز چشم به جهان گشود. پدرش خليل و مادرش، صاحب نام داشت. تا پایان دوره متوسطه در رشته تأسیسات درس خواند و دیپلم گرفت. به عنوان سرباز ارتش در جبهه حضور يافت. بيست و سوم مهر 1362، با سمت راننده در بانه بر اثر بمباران هوایی توسط نیروهای عراقی شهيد شد. مزار او در بهشت زهرای تهران واقع است.

خاطره ای از شهید:

با رضا هر دو در بسیج مسجد علی بن موسل الرضا در خیابان صفا فعالیت می کردیم در شروع جنگ تحمیلی قرار اعزام به جنوب قبل از سقوط خرمشهر از ستاد اعلام گردید چند نفر از جمله من و رضا هم فرم پر کردیم شب اعزام در مسجد بودیم و صبح به اتفاق به خانه رفتیم تا خداحافظی کرده و اعزام شویم در خانه پدر مرحوم می گفت من مخالفتی ندارم ولی یکی از شما اجازه رفتن دارید که بحث شروع شد رضا می گفت علی درسش خوب است و می‌تواند در آینده تحصیلات عالیه داشته باشد منهم می گفتم من از نظر دوره های نظامی بیشتر وارد هستم وتو چون پسر ارشد خانه هستی باید بمانی و درآخر کار به شیر یا خط رسید و من برنده شدم هرچند که پس از چند روز سازماندهی در پادگان امام حسین به دستور بنی‌صدر از اعزام نیروها جلوگیری شد و هیچ نیروی اعزام نشد.

در پادگان مهندس بروجرد قرار بود گردان داوطلب جندالله جهت اعزام به مناطق مرزی تشکیل گردید در صحبگاه فرمانده پادگان و فرمانده لشگر و مسوول سیاسی ایدئولوژی ضمن سخنرانی و تشویق حاضرین به حضور در گردان مربوطه خواستار داوطلبین شدند همه بحالت نشسته در صبحگاه حضور داشتند صدای فریاد من که از گلوی رضا با برخاستن و باز کردن مشت همراه بود همه را متوجه خود کرد و پس از آن صداهای من بود که پشت سرهم شنیده می شد و گردان جندالله تشکیل گردید پس از اتمام صبحگاه دور رضا را گرفتند و به شوخی گفتند که تو ما را به این گردان کشاندی و اگر اتفاقی برای ما بیفتد و ای بجا است رضا با چهره ای آرام گفت بچه‌ها اگر اتفاقی بیفتد فقط برای من می‌افتد.

سرانجام گردان جندالله به بانه اعزام شد و پس از مراجعت به پادگان فقط یک شهید داده بودند آن هم رضا...

منبع: اداره اسناد بنیاد شهید و امور ایثارگران تهران بزرگ




بازدید : 223
نویسنده : بيك بابا

توجه:اطلاعات ارایه شده زیرصرفاً گپی از سایت های اینترنتی است

شهید علی دل هنر

فرزند: فضل اله

تاریخ تولد:1342

تاریخ شهادت24/2/65

شهید حاج علی دل هنر فرزند فضل الله، در سال 1343 شمسی در میان خانواده ای متدین و مذهبی در یکی از باغ های شمیران پا به عرصه گیتی گذاشت، او را که در عید قربان به دنیا آمده بود حاج علی نامیدند. سه ساله بود که به همراه خانواده به حوالی میدان شهدا نقل مکان کردند از همان دوران کودکی به یادگیری علوم اسلامی علاقه فراوان داشت و زمانی که کودکی بیش نبود به محافل و هیات های مذهبی می رفت و به یادگیری قرآن می پرداخت. برای انجام واجبات اهمیت بسیاری قائل بود و قبل از رسیدن به سن تکلیف، آنها خود را انجام می داد

دوره ابتدایی و راهنمایی را در مدرسه 17 شهریور گذراند و دوره دبیرستان را در هنرستان فنی مشغول به تحصیل شد. وی در سال 1362 به عضویت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در آمد و بعد از گذراندن دوره مقدماتی در پادگان امام حسین (ع) به همراه گروهی از یاران به لبنان و سوریه عزیمت کرد و با صهیونیست ها به مبارزه پرداخت

بعد از فرمان امام خمینی مبنی بر این که راه قدس از کربلا می گذرد به ایران بازگشت و به جبهه های حق علیه باطل شتافت. در سال 1363 از ناحیه زانو مجروح شد و او را به تهران منتقل کردند، ولی عشق به امام خمینی و فرمان برداری از ایشان اجازه لحظه ای درنگ را به او نمی داد و پیش از این که به طور کامل بهبود یابد به جبهه باز گشت. او چندین بار زخمی شد ولی احساس مسئولیتش نمی گذاشت مبارزه را رها کند

آخرین مسئولیت وي در محور لشکر سیدالشهداء (ع) بود و سرانجام در صبح روز 24 اردیبهشت ماه سال 1365 مصادف با ماه مبارک رمضان در منطقه شرهانی بر اثر برخورد موشک به ماشینش به درجه رفیع شهادت رسيد و به لقاء پروردگار نائل گرديد

مزار این شهید بزرگوار در بهشت زهرا، قطعه 54 است.روحش شاد و يادش گرامي باد(منبع پایگاه شهدای ارتش)




نوشته شده در شنبه 9 بهمن 1400
بازدید : 219
نویسنده : بيك بابا


:: موضوعات مرتبط: البوم عکس , ,



dizajkhalil
نوشته شده در جمعه 23 مهر 1400
بازدید : 381
نویسنده : بيك بابا

dizajkhalil


:: موضوعات مرتبط: سرگرمی ها , البوم عکس , دیزج خلیل , ,
:: برچسب‌ها: dizajkhalil ,



بازدید : 378
نویسنده : بيك بابا

اسامی برخی از ماما های دیزج خلیلی تا 1401

  1. سفندیاری-افسانه-مامایی
  2. بابایی.فایزه. پرستاری
  3. بهجتی-رویا-مامایی
  4. پری چهره-طاهره-مامایی
  5. –رزا گلشن( تحت بررسی)
  6. زنده دل-مژگان-مامایی

:: موضوعات مرتبط: دیزج خلیل , ,
:: برچسب‌ها: دیزج , خلیل , دیزه , میراث , معنوی , فرهنگی , ماماها ,



اهل قلم دیزج خلیل (40نفر)
نوشته شده در جمعه 23 مهر 1400
بازدید : 364
نویسنده : بيك بابا

اهل قلم.

 

  1. اسرافیلی مهدی(جنبه های نظری بر همکشهای هالوژنی،کاکلوژنی، و پینوکوژنی . دارای قریب به 100 مقاله فارسی و انگلیسی انفرادی ومشترک)
  2. افتخاری .رضا(تحلیل و ارایه راه کارهای کنترلی برای مبدل های متصل به شبکه)
  3. افسر طلا-بهنام (ترجمه مبانی mpl.s)
  4. بابا پور-محمد صادق —هوردل(شعله های جاویدان)
  5. بهبهانی-حسین ( آتابابالار سؤزلری، دیوان منتظر)
  6. بهرام-جبارلویی (رادیو و آموزش جوامع روستاهای ایران -دریاچه ارومیه اشک طبیعت ایران-  9مقاله علمی تحقیقی انفرادی و مشترک)
  7. جوانی-آیدین (آسیب‌شناسی« بناها، بافت‌ها و محوطه‌های باستانی-تاریخ معماری (معماری معاصر، معماری جهان، معماری ایران و کشورهای اسلامی) درک عمومی معماری، درک عمومی معماری منظر- داملالار-رهنمودهایی برای بازآفرینی شهری در منطقه مدیترانه- فن‌شناسی معماری ایران و یک مقاله)
  8. جوانی –بهروز(الگوسازی پایه لباس زنانه بر اساس متد جوان)
  9. جوالازاده. حسن (اصول طراحی مدل و قالب قطعات زیخته گری، متاب های مرجع فولاد در 6 جلد، عیوب عملیات حرارتی ، صاحب 199 مقاله انفرادی و مشترک و 14 مقاله کنفرانسی)
  10. حیدری-حسن (اندیشه و بینش)
  11. خلیلی-علیرضا(ترجمه استانداردهای گردش مالی بین المللیIFRS -یادی از بزرگان مالی و حسابداری ایران)
  12. دل آرام.نرجس(ستاره های درخشان)
  13. دنیابین-علی ( اوتن ایلردن بیرایز)
  14. دهقان-بلال (روش آسان برای فهم زبان عربی)
  15. دهقان-عباسقلی ( محبت ماهینیسی-ائللر جارچیسی-سولمیان گوللر)
  16. زاهدی دیزجی. میرمهدی(آزمایش های شیمی تجزیه دستگاهی) کروه نویسندگان- دارای دارای چندین مقاله بزبان انگلیسی و فارسی
  17. رشید زاده- عباداله ( کنترل کیفی بین الملل صنعت هواپیما) به زبان انگلیسی
  18. سلیمی فرد- احمد(نگاهی به تاریخ و جغرافیای شبستر.تسوج.صوفیان)
  19. شفی زاده- علی اکبر(، مدیریت سرمایه های فکری)
  20. شفی زاده دیزجی.(ریاضیات پایه پیش دانشگاهی ادبیات و علوم انسانی)
  21. صیدی محمد اسماعیل. زندگی نامه رستم صیدی
  22. صفت جو محمد رضا( بررسی نامه های امیرالمونین (ع) با معاویه)
  23. غفار زاده- غفار( آشیق غریب ایله شاه صنم، خیال شهری، بال اریسی، ائل منی آتماز،بولاق باشی، قاچاق نبی ،گونئی مثللری،کور اوغلی،اصلی ایله کرم ،حسین کرد شبستری )
  24. فتح اله زاده. رامین ( رابطه بین سابقه کاری اعضای هیئت مدیره و دستکاری واقعی در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران. 2مقاله)
  25. کافی-حسن .( روز اول معلمی)
  26. کاظم پور. فاطمه(نقش تئوری چرخه حیات و جریان نقد آزاد در تبیین سیاست پرداخت سود. دو مقاله ژورنالی و کنفرانسی)
  27. کاظم پور. مهدی(spssآزمون آماری به همراهراهنمای استفاده از ابزار100، کتابچه راهنمای مشاوره پزشکی از راه دور) و چندین مقاله علمی و کنفرانسی
  28. کاظم پور. محبوبه(فیزیک رفیق هنرستانی ها) و 3 مقاله
  29. کرم زاده-صادق ( امنیت در شاهنامه ، چراچوپان نباشیم، دیزج خلیل ، انساب ، جلد دوم دیزج خلیل)وسه مقاله
  30. لطیفی-حسین (ماوای اؤلوم) فرانسه
  31. مالکی-فرزانه (ساز و خاک)
  32. مالکی نسرین( دها مقاله علمی و تحقیقی دارویی)
  33. مختاری دیزجی ، فاطمه( بهبودزندگی سالمندان) و یک مقاله
  34. مهدوی-ساحل (مبانی سنجش از راه دور ، هوش هیجانی به زبان آدمیزاد) و سه مقاله
  35. نقابی-محمدعلی(عاشیق مجسمه سی، اوشاقلار ناغیلاری، آذربایجان بایاتیلاری، اوشاقلارباغچه سیندا غنچه لر، حسن و محبوبه ناغیلی، عاشیق خسته قاسم، سیمای دیزج خلیل، شبسترلی معجزین حیاتی، لغت نامه شعر معجز، نگاهی به زندگی معجز شبستری، زندگی نامه نقابی، ده ها مقاله بزبان ترکی و فارسی)
  36. نوزاد دیزجی. نازیلا دارای سه مقاله مشترک تحقیقی
  37. وحدت- عبداله (دادلی سوزلر)
  38. وفایی دیزجی. فرناز(تفسیر موضوعی نهج البلاغه- راهنمای جامع رودکی و منوچهری–گزیده مرصادالعباد-و241 اثرویراستاری مشترک)
  39. وفایی دیزجی. سمیرا(تاثیر اختلاف قیمت پیشنهادی خرید و فروش سهام بر بازده غیر عادی سهام شرکت‌های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران. 2مقاله)
  40. یمینی-یداله(جدا سازی مواد شیمیایی ،اصول و تکنیک ها ،آزمایش ها) گروه نویسندگان. چندین مقاله کنفرانسی و راهنمای پایان نامه        

:: موضوعات مرتبط: دیزج خلیل , ,
:: برچسب‌ها: اهل , قلم , دیزج , خلیل , ,



کنکور1400 دیزج خلیل
نوشته شده در جمعه 23 مهر 1400
بازدید : 283
نویسنده : بيك بابا

پذیرفته شدگان کنکور ۱۴۰۰

تبریک به خانواده بزرگ دیزج خلیل

(دیزج خلیل شایسته برترین هاست)

1.  فرزند دیزج خلیل آتنا #جبارلویی - رشته پزشکی دانشگاه پزشکی تهران

2.  فرزند دیزج خلیل الهه #طوبی رشته آموزش ابتدایی دانشگاه فرهنگیان تهران( نوه مهندس جاوید)

3.  فرزند دیزج خلیل آمنه #شکوهی فر - رشته پرستاری دانشگاه تهران

4.  فرزند دیزج خلیل امید #افسرطلا رشته الکترونیک دانشگاه تبریز

5.  فرزند دیزج خلیل ثنا #یمینی فرزند دکتر یمینی در رشته روانشناسی دانشگاه تهران

6.  فرزند دیزج خلیل دنیز #پورموسی قلی در رشته مهندسی صنایع دانشگاه امیرکبیر تهران

7.  فرزند دیزج خلیل زهرا #ازرده رشته میکروبیولوژی  تهران

8.  فرزند دیزج خلیل زهرا #پورعلی بیک /قبولی پزشکی روزانه دانشگاه علوم پزشکی ارومیه

9.  فرزند دیزج خلیل زهرا #پورعلی بیگ - رشته پزشکی

10.  فرزند دیزج خلیل زهرا #قوخماز دیزجی - رشته زبان و ادبیات عربی دانشگاه سراسری شهید مدنی تبریز

11.  فرزند دیزج خلیل سارا #گلمرادپور مهتري - جامعه شناسي خوارزمي تهران

12.  فرزند دیزج خلیل سونیا #چاپکی رشته مهندسی معماری کارشناسی دانشکده سراسری دختران خوی

13.  فرزند دیزج خلیل شمیم #رسولزاده رشته های مهندسی مکانیک  صنعتی  سهند و مهندسی انرژی علوم و تحقیقات تهران.

14.  فرزند دیزج خلیل فاطمه #آهنگر - رشته اتاق عمل

15.  فرزند دیزج خلیل فاطمه #عارف - کارشناسی علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه سراسری شهید مدنی تبریز

16.  فرزند دیزج خلیل فاطمه #قوخماز دیزجی - رشته زبان و ادبیات فارسی دانشگاه سراسری تبریز

17.  فرزند دیزج خلیل فاطمه #نقابی فرزند آقای اکبر نقابی رشته هوا فضا دانشکده فنی مهندسی تهران و متالورژی سمنان

18.  فرزند دیزج خلیل فاطمه #نوپیدا رشته حسابداری دانشگاه الزهرا

19.  فرزند دیزج خلیل فائزه #اژدركش رشته دندانپزشكي دانشگاه اروميه

20.  فرزند دیزج خلیل کوشان #مالکی - رشته کامپیوتر دانشگاه امیر کبیر

21.  فرزند دیزج خلیل لیلا #شاهقلی رشته زبان انگلیسی دانشگاه مدنی تبریز

22.  فرزند دیزج خلیل مجید #شکوری رشته صنعت دانشگاه ارومیه

23.  فرزند دیزج خلیل محدثه #جاویدان نیا قبول دررشته عکاسی دانشگاه تبریز

24.  فرزند دیزج خلیل محسن #پورعلی بیگ - رشته مهندسی کامپیوتر

25.  فرزند دیزج خلیل مریم #پورعبدالله دیزجی  مهندسی برق دانشگاه علم وصنعت  تهران

26.  فرزند دیزج خلیل مهدی #اکبری رشته مهندسی برق دانشگاه صدا و سیمای تهران

27.  فرزند دیزج خلیل مهدی #رزم آرا برق رشته الکترونیک آموزشکده ی فنی پسران تبریز

28.  فرزند دیزج خلیل مهدیه #علیزاده قبولی در کارشناسی حقوق دانشگاه تبریز

29.  فرزند دیزج خلیل مهسا #فتح اله زاده رشته شیمی کار بردی دانشگاه تبریز

30.  فرزند دیزج خلیل مینا #آل طه - مدیریت مالی دانشگاه خوارزمی تهران

31.  فرزند دیزج خلیل مینو #افسرطلا - رشته مشاوره دانشگاه تبریز

32.  فرزند دیزج خلیل نغمه #آهنگر - رشته روانشناسی دانشگاه خوارزمی تهران

33.  فرزند دیزج خلیل نگین #اژدری فرزند آقای علی اژدری رشته هوش بری(بیهوشی)دانشگاه تبریز

34.  فرزند دیزج خلیل نوید#افواج رشته عمران دانشگاه تبریز

35.  فرزند دیزج خلیل نیما #اکبرپور - رشته مهندسی معدن دانشگاه سراسری تبریز

36.  فرزند دیزج خلیل هاشم #فخرزاده رشته مهندسی مکانیک دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی تهران.

37.  فرزند دیزج خلیل یوسف #اقدسی پسر خانم افسانه اسفندیاری پزشکی آزاد ساری

38. فرزند دیزج خلیل امید #افسرطلا الکترونیک دانشگاه سراسری تبریز

39. فرزند دیزج خلیل ساناز #فرقانی رشته مهندس مواد متالوژی دانشگاه روزانه اردبیل

40.فرزند دیزج خلیل مهداد #جعفری دیزجی .دانشگاه تبریز سراسری الکترونیک

41.فرزند دیزج خلیل امیرحسین #نوروزلی رشته فناوری اطلاعات دانشگاه فنی حرفه ای تهران

42.فرزند دیزج خلیل الهام  #مطلب زاده رشته مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی دانشگاه سراسری تبریز


:: موضوعات مرتبط: , , ,
:: برچسب‌ها: کنکور , 1400 , دیزج خلیل ,



میراث معنوی
نوشته شده در جمعه 23 مهر 1400
بازدید : 246
نویسنده : بيك بابا

#میراث معنوی( ناملموس)

با یکی از اساتید و کارشناسان صحبت به میراث ملی معنوی( ناملموس) سوق داده شد.

گفتم: زادگاه ما هم دو سه مورد میراث ملموس داردکه سال هاست به ثبت رسیده ولی هیچ تاثیری در زندگی محلی نداشته از سویی میراث فرهنگی معنوی زیادی وجود داردکه متاسفانه جای امورفرهنگی تنگ است اگر هم روی این میراث سرمایه گذاری شود باز همان آش است و همان کاسه.

 

فرمودند: کاش میدانستی که بند دوم کنوانسیون ۲۰۰۳ یونسکو، میراث فرهنگی ناملموس را این گونه تعریف کرده: رویه‌ها (عُرف‌ها)، نمادها، دانش‌ها، مهارت‌ها، ابزارها، اشیا، آثار هنری و مکان‌های مرتبط با آنها، که جوامع و افراد، آنها را بخشی از میراث ناملموس خود می‌شناسند و همواره از نسلی به نسلی دیگر منتقل می‌شود و پیوسته به وسیله انسان‌ها و جوامع و گروه‌ها در پاسخ به محیط اطراف‌شان و در تقابل با طبیعت و تاریخشان خَلق می‌شود و سازگار با مفاد حقوق بشر بین‌المللی و شرایط احترام متقابل میان جوامع، گروه ها و اشخاص باشد.

میراث معنوی مهم‌ترین ابزار برای شناخت اندیشه‌های مختلف است ،می‌توان اطلاعات جالب توجهی از تاریخ شفاهی، فرهنگ، زبان، سنت‌ها و رسوم مناطق مختلف به دست آورد. چانچه در فهرست جهانی یونسکو هم ثبت شود هویت جهانی کشورها را می‌سازند و به برقراری صلح پایدار در جهان کمک می‌کند.از طرفی با مدیریت مناسب می توان هم تولید اشتغال کرد و هم سرمایه را سرازیر ..

سوال شد: نمونه میراث های معنوی که ثبت ملی شده چند نمونه دارید؟.

پاسخ دادند:

برای نمونه که الان در خاطرم است مانند(آش های سنتی بادمجان و ترش ملایر، روش تولید و فرآوری سیاه شکر، عروسک آئینی گیشا، روش تولید نان خشک سنتی لشت‌نشاء و چوب‌بازی دیلمان ، گلاب‌گیری روستای گیلده و مهارت شال‌بافی ویسرود ،نان خشک شیرین(تخ نخی) لشت‌نشاء ، آیین و مراسم هولکه‌خوانی  منطقه هردنگ، نقشه‌کشی، بافندگی و رنگرزی قالی‌های سنتی شهر مود، مهارت ساخت کلاه پولی (کلوته) روستای چنشت، مراسم عناب ته‌کنی، مهارت پلاس‌بافی (سیاه چادربافی) روستای سیدال، ساخت کیسه چکن‌دوزی توتون و تنباکو در شهر سه‌قلعه، آیین و مراسم جشن کاکل و پخت نان سنتی غینیچه در بشرویه ، آیین نخل‌گردانی روستای ایزی سبزوار، مهارت تهیه آش جوش پره گناباد، روش‌های سنتی پخت نان تافتون گناباد، مراسم سوال و جواب روز عاشورا چشام، مراسم برگزاری روضه‌خوانی هیئت آهنگران مسجد جامع سبزوار، آیین نخل‌گردانی مزینان، مهارت تهیه نان آجار، مهارت پخت کمه جوش، بازی سنگ سنگ چلپا ششتمد، دانش سنتی پخت نان در خلیل‌آبادو........)

ضمن شرمندگی در درون خود ، زمزمه کردم که عجب! دیزج خلیل کهن مراسم مقابله( قران خوانی) ، هابا ننه، نقاشی دیواری و شاخسی و اسب گردانی عاشورا و.... دارد ولی چه اندازه کم کاری شده و از همه #خطرناکتر کسی #مطالبه گری اینگونه امور نیست. در مورد چندمیراث مادی هم کوتاهی شده کدام فرهنگ سازی درمجالس و محافل و منابر انجام داده ایم که امروز به میراث غیر مادی بیندیشیم، در همین راستا تا چه اندازه از همشهریان توانمند و شاغل در سازمان میراث فرهنگی کمک گرفتیم؟؟؟؟.

یک کوکه عروس(نان محلی) داشتیم که آنهم به نظرم خامنه به ثبت رساند.#بگذریم و این پیام را هم در برداشت آزاد #بایگانی کنیم..

چهره ام از سرررررررر درون خبرداد و مصاحبم ادامه داد : #نگران نباش . با حمایت شورا و دهیاری مثل روستای زردویی پاوه (دارای افتخار اولین اتاق فکر روستایی در کشور که موفق شددرکوتاهترین زمان پای چندین هزارگردشگر را به روستا بازکند)) اتاق فکر برای مجموعه روستا تشکیل دهیدتا نتایج آن را درکمترین زمان لمس کنید. اتاق فکرروستای از تعدادی افراد مسن وجوان تشکیل و دهیار و اعضای شورا و کارمندان وزارت کشورحق عضویت درآنرا ندارند. سپردن کار به خود مردم ازمسیر#اندیشه+ مشارکت با #مدیران روستایی جزو اصول اتاق فکر روستایی است.

مواردی که با ایتم های زیر(معیارهای میراث فرهنگی ناملموس) تداخل داشته باشد را شناسایی و مطالعه کنید و بعد..

1-اثاری ارزشمند که با تکیه بر نبوغ و خلاقیت انسانی بوجود آمده است

2-اثاری که دارا ی نشانه‌های سنتی، فرهنگی و تاریخی باشند

3-آثاری که نشان ازتبادل اثر فرهنگی مورد نظر میان نسل‌ها و انتقال ارزش‌های فرهنگی جامعه هستند

4-اثری که تقویت هویت فرهنگی ویا الهام‌بخشی بین سایر فرهنگ هاست

5-اثاری در برقراری آرامش و همزیستی مسالمت آمیز اجتماعی و برقراری ارتباط میان محله ها و روستا ها

6-اثری که کویای نقش فرهنگی و اجتماعی در زمان معاصرباشد

7-اثری که با به کارگیری مهارتی منحصربه‌فرد در خلق ان بوجود امده است

8-اثری که تنها بازمانده سنت فرهنگی جامعه است

9-آثاری که در معرض خطر نابودی و دگرگونی هستند.

(((برداشت آزاد)))

 


:: برچسب‌ها: دیزج , خلیل , دیزه , میراث , معنوی , فرهنگی ,